Publicaties

Praktische handleidingen voor de zwemlesgever. Een onmisbare inspiratiebron.

Een leerlijn zwemmen, safe and simple

​Iedereen leert zwemmen, maar welke zwemslag het kind als eerste leert, is hierbij niet de belangrijkste vraag. Leer kinderen een techniek kiezen waarbij ze zich veilig en goed voelen. De motorische ontwikkeling en veiligheid in en rond het water staat voorop. Zwemmen kan vanuit verschillende standpunten bekeken worden: als competitiesport, als gezonde manier van bewegen en ook als belangrijke vaardigheid naar de veiligheid in en rond het water.

Een kritische kijk op de klassieke leerlijnen en het ontwikkelen van een alternatieve leerlijn, met ‘watersafety’ als centraal gegeven, dringt zich op.

Wijs waterwennen

Wijs waterwennen staat voor het wennen aan water op een creatieve, brede en doordachte manier. Deze visie wordt gedragen door alle onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Met dit boek willen de auteurs waterwennen kaderen binnen de nieuwe leerlijn zwemmen. De aandacht gaat hierbij uit naar de rijke motorische ontwikkeling van het kind (zowel op het droge als in het water) en is gericht op een veilige en speelse sfeer (watersafety)

Wijs waterwennen bevat praktische en inhoudelijke richtlijnen  voor 3- tot 7-jarigen en richt zich  tot LO-leerkrachten, kleuteronderwijzers en beginnende lesgevers waterwennen. 

Wijs waterwennen: fiches met oefenstof